Vasbor

12-féle vörös gyümölcsből készített, 100%-ban természetes, alkoholmentes gyümölcskoncentrátum

A vasbor eredetileg csak szederből készült. Mi kibővítettük és egy gyümölcskoncentrátumot alkottunk meg, ami tele van vassal, bioflavonoidokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel. Kiváló antioxidáns. Számos jótékony hatása van. Minőségi élelmiszer. Egyedülálló, alkoholmentes, kézműves magyar termék, 12-féle vörös gyümölcs komplex keveréke.

Mire jó a vasbor?

A népi megfigyelések és a legújabb kutatási eredmények alapján a vörös gyümölcsök fogyasztása előnyös lehet vérszegénység, vashiány, fáradékonyság, keringési elégtelenség, csökkent teljesítőképesség esetén is.

Ezen túlmenően a bennük található rezveratrol és a több ezer bioflavonoid részt vesznek a sejtek öregedésének lassításában, a sejtosztódás szabályozásában, valamint a szív és érrendszer egészségének megőrzésében. A vörös gyümölcsökben lévő bioaktív hatóanyagok az alábbi területeken végeznek kiváló munkát.

A sejtek öregedésének lassítása

A telomer az emberi kromoszóma végén található, gyűszűszerű képződmény, amelynek feladata a DNS-ünk védelme. Minden emberi sejt tartalmaz kromoszómákat, ezek tárolják a DNS-t. Minden egyes kromoszóma végén 92 telomer található, amelyek a DNS minőségének megőrzéséért és fenntartásáért felelősek. Testünkben a sejtek minden nap reprodukálódnak. Amikor megszületünk, akkor a telomerünk még hosszú. A sejt minden egyes osztódásakor a telomer megrövidül, és egyre rövidebbé válik, elkezdődik az öregedés. Amikor a telomer hossza eléri a kritikus rövidséget, akkor a sejt eléri az öregkort, elveszíti további osztódási képességét, elhasználódik, leépül és elhal. Ez jól érzékelhető arcbőrünk öregedésén. A resveratrol enzimatikus úton a gének aktivizálásán keresztül vesz részt a telomer megőrzésében, meghosszabbításában. Jelenleg ez az első számú anti-aging (öregedés ellenes) molekula, melyet ismerünk. A legdrágább kozmetikai készítmények, táplálékkiegészítők hatóanyaga.

A sejtosztódás szabályozása

A szabadgyökök, azon túl, hogy gyorsítják a telomerek pusztítását, hozzájárulnak számos degeneratív betegség, így rák kialakulásához is. A rezveratrol erős antioxidánsként képes semlegesíteni a szabadgyököket. Részt vesz a sejtciklus szabályozásában, felügyeli az egészséges sejtosztódást.

Ezen túlmenően szerepe van a programozott sejthalál folyamatában, segíti ugyanis beindítani a rákos sejtek önpusztító machanizmusát. Jó tudni, hogy a tumor-invázió esetén a rezveratrol fékezheti azoknak az ereknek a burjánzását, melyek táplálják a daganatot. Méregtelenítés során akadályozza a környezetből származó idegen anyagok rákkeltővé válását.

Szív- és érrendszer védelme

  • A rezveratrol és a bioflavonoidok megakadályozhatják a vérlemezkék összetapadását és a vérrögképződést. Megőrizhetik az erek rugalmasságát és gátolhatják az érelmeszesedést. Részt vehetnek a vérnyomás szabályozásában.
  • Csökkenthetik a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását, javíthatják az inzulin érzékenységet.
  • Kiemelkedően erősíthetik az immunrendszert.
  • Fontos tudnunk, hogy ezek a bioaktív hatóanyagok döntő fontosságúak, a hirtelen szívhalál és az agyvérzés elkerülése érdekében, valamint a vastagbél, a prosztata, a méh, emlők és a bőr rosszindulatú elváltozásainak megelőzésében.
  • Kulcsfontosságú szerepük van a melanoma kivédésében.
  • Érdemes tudni azt is, hogy ezek a molekulák gyulladásgátló hatásúak, így jelentősen javíthatják többek között az asztmások, az allergiások, az ízületi és visszér bántalmaktól szenvedők életminőségét. Támogathatják a nemi szervek működését, segíthetik a kívánt hormonszint fenntartását. Fokozhatják az energiatermelést, az aerob kapacitást, növelhetik a szívizom teljesítményét. Még idős korban is serkenthetik az agyműködést, továbbá minden korosztálynál pozitívan hathatnak a mentális képességekre.
  • Segíthetik a tejsav lebontását, így gyorsíthatják az izomláz megszűnését.
  • Óvhatják a sejtmembránt és ezáltal a bőr szépségét, rugalmasságát.
  • Védhetik az A, C, E vitaminokat a károsodástól.
  • Hatással vannak a zsíranyagcserére, ülő foglalkozásúaknál is segíthetik a testsúly optimalizálását, növelik a HDL koleszterin (jó koleszterin) arányát.

Ajánlott fogyasztása: felnőtteknek napi 3 evőkanálnyi, 14 éven aluliaknak napi 3 teáskanálnyi mennyiség fogyasztása javasolt, lehetőleg étkezés előtt.

Felbontás után a hűtőben tárolandó. Az üvegbe beleinni nem szabad, mert a nyálban lévő bontó enzimek kémiai folyamatot indítanak be az üvegben és megromlik. Tejtermékkel együtt nem célszerű fogyasztani! 

Egy üveg vasbor 480 ml gyümölcskoncentrátumot tartalmaz, ami 20 ml napi felnőtt adaggal számolva 14 napra elegendő mennyiség. 

Forgalmazó: Háda Ferenc EV. – Ökostudió