A vanillincukor a hagyományos konyha nélkülözhetetlen eleme, bármely édesség ízvilágát különlegessé teszi, valamint sütemények díszítésére is kiválóan alkalmas. A Haas Natural Vanillincukor gluténmentes, így lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Az alábbiakban Hunyaddobrai Csaba mesterszakácsunk ad tippeket a vanillincukor minél szélesebb körű felhasználásához. Édes mártások ízesítéséhez használjunk Haas Natural Vanillincukrot, illetve befőttek, szószok, lekvárok, sőt kávékülönlegességek és egyes teák ízvilágát is különlegesebbé tehetjük vele. Tejszínhabhoz, sőt forralt borhoz is bátran adhatjuk. Nem barnulnak meg az almaszeletek, ha vanillincukorral megszórjuk őket. A cukros alma önmagában is finom csemege.

Tippek az omlós tészta készítéséhez: A klasszikus omlós tészta alapreceptje: 50 dkg liszt, 30 dkg vaj és 20 dkg kristálycukor, amihez 2 tojást adunk. A tésztát még finomabbá tehetjük, ha a kristálycukor egyharmadát Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük, vagyis kb. 7 dkg vanillincukrot és 13 dkg kristálycukrot használunk. Piskóta készítésénél a tojást úgy verjük kemény habbá, hogy a szükséges cukormennyiség 20%-át Haas Natural Vanillincukorral helyettesítjük. Hatása ugyanaz, az íze azonban különlegesebb lesz.

Gyártó/Forgalmazó: Ed. Haas Hungaria Kft.