ÖSSZETEVŐK:
almalé sűrítmény (47%), nedvesítőszer (növényi glicerin), kakukkfű, izlandi zuzmó, cickafarkfű, mezei zsurló, lándzsás útifű, orvosi zsálya és fehérmályva levél és ökörfarkkóró virág vizes alkoholos oldata.
A lándzsás útifű és a zsálya segiti az immunrendszer működését.
A lándzsás útifű, a zsálya, a cickafark és a fehérmályva hozzájárul a légzőszervek egészségéhez.
A cickafark, a zsálya és a zsúrló természetesen előforduló Az antioxidáns egy olyan anyag, amely megvédi szervezetünket és más dolgokat attól a folyamattól, amelyet oxidációnak hívunk. A legjobb példa erre a folyamatra, amikor a vas rozsdásodik, vagy a vaj megavasodik. Az oxigén, amely alapvetően szükséges az élethez, egy nagyon reaktív elem.
A vassal tehát reakciója során rozsdát képez, és amikor a vajban lévő zsírt oxidálja, az megavasodik. Hasonló folyamat játszódik le szervezetünkben is. És minél idősebbek vagyunk, annál inkább hajlamosabbakká válunk az oxidációra – bizonyos értelemben testünk is rozsdásodni kezd. Minden, ami megelőzi vagy lassítja az oxidációs folyamatokat, antioxidánsnak minősül. Az antioxidáns alapvetően más vegyületeket véd az oxigénnel szemben.
Az antioxidánsokat nem szabad önálló vegyületként kezelnünk.
A különböző antioxidánsok különböző típusú szabadgyökök ellen védenek, a sejtek különböző részében, más és más helyeken a szervezetben. Kiterjedt adatok azt mutatják, hogy a különböző antioxidánsok kombinációja nagyobb védelmet nyújt, mint az egyes tápanyagok önmagukban.
TÁPANYAGOK/HATÓANYAGOK A NAPI ADAGBAN:
kakukkfűből 9 mg, izlandi zúzmóból 7,6 mg, cickafarkból, mezei zsurlóból, lándzsás útifűből, orvosi zsályából és fehérmályva levélből egyaránt 6,7 mg található a 7 ml-ben.
FOGYASZTÁSI JAVASLAT:
naponta 2x3,5 ml főétkezés után magában vagy kevés vízben oldva.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
12 éven felüli serdülőknek és felnőtteknek ajánlott.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
TÁROLÁS:
Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva!