A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, mint beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is.

A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a hajdinához és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a hajdinában természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát!

Elkészítés:  a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal 1-2 perc után fogyasztásra kész. Natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére is felhasználható.

Összetevők: extrudált hajdina* 

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01

Tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energiaérték: 1425 kJ / 340 kcal
Zsír: 1,7 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 71 g
- amelyből cukor: 0,4 g
Fehérje: 9,1 g
Só: 0,005 g


Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!

Származási ország: Magyarország

Forgalmazó: Biorganik Online Kft.