Felhasználási javaslat:

Egy kevés vajat tegyél vagy olajat önts egy magas falú lábasba, fedd le az edényt alufóliával, a széleket, hajtsd vissza jó stabilan. Addig kell várnod, amíg a pattogás lassul, azaz, amíg eltelik 2 másodperc egy-egy durranás között. Ezután kapcsold le a hőt teljesen és vedd le a lábast a tűzhelyről. A kiáramló gőz még forró, ezért az arcodtól távol tartva emeld fel fóliát. A még forró gőz miatt, a megmaradt magok továbbra is kipattoghatnak. Ízesítsd kedved szerint, legyen az akár édes vagy sós íz.

A kukoricában lévő vízmolekulák a hő hatására kitágulnak, a gőzös túlnyomás szétfeszíti a kukorica héját, és az hanghatás kíséretében szétpattan.

 

Származási ország:

Görögország

Tápanyagtartalom:

Kalória: 1515 kJ/ 363kcal, Fehérje: 9,4 g, Szénhidrát/ cukor: 67g/ 5,4g, Zsír/ telített zsír: 4,7g/ 0,8g. Rost: 7,3 g, Nátrium: 35 mg