A frissen kisült zsemle illata pont olyan csábító, mintha a pékség előtt sétáltál volna el. Puha állaga rabul ejt majd. A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.

Mit készíthetünk belőle?

Megújúlt összetétele által kevesebb tápióka keményítőt tartalmaz, ez által csökkent a szénhidrát tartalom. Magasabb rost tartalom, mely lassítja a szénhidrátok felszívódását. A változtatással levegősebb, könnyebb a tészta, puhább és tovább frissen tartható. A zsemlék fagyaszthatók is. Felengedni szobahőmérsékelten érdemes.

6 db ropogós héjú, belül puha, omlós zsemle alapanyaga, melyhez csak tojás, zsiradék és víz hozzáadása szükséges.

A csupán 2 db tojásnak köszönhetően a kisült zsemlének nincs tojás íze, így azoknak is kiváló végeredményt nyújt a keverék, akik a maglisztekkel készült sós pékárukban ezt nem kedvelik.

Kinek ajánljuk?

Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült kenyérpótlóktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült zsemlét tekintve.

Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost liszt, sárga lenmagliszt, lenmagpehely, Éléskamra Foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), útifűmaghéj liszt, himalaya só

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Paleolit Éléskamra Foszfátmentes sütőport használjuk.

Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.

Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

ALAPRECEPT

Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Lágyan omlós császárzsemle szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
2 db M-es tojás (kb. 110 g)
160 ml víz
2 ek olvadt zsiradék

Elkészítési javaslat: 2 db M-es tojáshoz (kb. 110 g) keverj 160 ml vizet, 10 ml friss citromlevet és 2 ek. olvadt zsiradékot/olajat. A Császárzsemle liszttel keverd egyenletesre. 20 perc pihentetés után gyúrd át és szilikonos nyújtólapon, enyhén lisztezett felületen tenyereddel görgetve készíts 6 db zsemlét belőle (kb. 5-6 cm nagyságúakat). Keresztezve vágd be, majd sütőpapíron távolabb téve egymástól, süsd 200 fokon alsó-felső sütésen, kb. 30-35 percig. Kihűlve fogyasztandó. A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:

Energia kJ 1201,3
Energia kcal 290,1
zsír 6,1 g
amelyből telített zsírsavak 3,4 g
szénhidrát 43,6 g
amelyből cukrok 0,6 g
fehérje 12,2 g
só 3,2 g
rost 20,7 g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó: Axit Kft.