Összetevők: gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt /köles: Lengyelország/, quinoa liszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), tápióka keményítő, térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Recept 6 darab zsemléhez, vagy kiflihez:
Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
  • 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Osszuk 6 részre, formázzunk belőle zsemléket, vagy kifliket, majd pihentessük 15 percig. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 50 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint fűszerezhető.

Szénhidrátcsökkentett kenyér recept:
Hozzávalók:

  • 250 g Bake-Free szénhidrátcsökkentett kenyér lisztkeverék
  • 5 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
  • 390 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)

Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Formázzunk belőle veknit, majd pihentessük 15 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük igény szerint. Ízlés szerint fűszerezhető.

Forgalmazó: Éden Prémium