Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.

Felhasználási javaslat:

Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):

  • 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
  • 3 g porélesztő
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g só
  • 275 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)

Elkészítés:

A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.

Egy spatula segítségével öntsük a masszát  kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába) Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

- Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!

- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.

- Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Forgalmazó: Szafi Products Kft.