Jellemzők:

  • Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kelesztés nélküli, édes és sós „kelt” tészták készíthetőek a lisztkeverék segítségével, pillanatok alatt.
  • Élelmi rostokban gazdag, így a kiegyensúlyozott étrend méltó alapanyaga lehet.
  • Vegán.
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
  • Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
  • Egyénileg édesíthető.
  • Zsírszegény.
  • Kukorica-, burgonya- és rizsmentes.

Kakaós csiga

Hozzávalók (10 darabhoz, 440 grammhoz): 150 g Szafi Free Expressz lisztkeverék; 70 g Szafi Reform poreritrit (vagy porcukor); 0,5 g só; 10 g frissen reszelt bio citromhéj; 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé); 140 g víz; +5 g Szafi Free Expressz lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék: 35 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor; 50 g Szafi Reform poreritrit; 60 g víz

Kenéshez: 20 g folyékony hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár (ha kemény a lekvárunk egy pici vízzel hígítsunk rajta, és édesítőt is adhatunk még hozzá)

A végén a fújáshoz: kb. 1 gramm olaj

Elkészítés: A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ez alatt készítsük el a krémet. Nagyon lágy, szinte folyékony tésztát kell, hogy kapjunk, de ne adjunk hozzá több lisztet, mert pihentetés után gyúrható lesz! Lisztezett felületen gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra, kenjük rá a sűrű kakaókrémet, majd a keskenyebb oldalától kezdve tekerjük fel. Vágjuk 10 darabra, majd kenjük le a folyékony sárgabaracklekvárral.

Előmelegített 160 fokos sütőben, alsó-felső program 20-23 percig süssük (sütő függő), majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk.

Összetevők: Gluténmentes lisztek (kölesliszt, batáta liszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifűmaghéjliszt, bambuszrost), térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).

Forgalmazó: Szafi Products Kft.