A kókusztej úgy készül, hogy a kókuszdió gyümölcshúsát vízzel pürésítik, majd ezt átpasszírozzák egy ruhán keresztül. E művelet eredményeképpen egy tejszerű, aromatikus és ízletes folyadékot kapunk, mely általában körülbelül 15-25%-os zsírtartalommal rendelkezik. A megmaradt rostos masszát forrásban levő vízzel extrahálják, majd kipréselik, aminek következtében egy hígabb, kevésbé krémes kókusztej jön létre. A dobozban a víz- és zsírréteg különválik egymástól, ami egy teljesen természetes jelenség, és nem pedig minőségi hiba. Felhasználás előtt a kókusztej alaposan összerázandó. A kókusztej konyhai felhasználhatósága rendkívül sokrétű. Különösen az ázsiai konyhában a legismertebb, de manapság már a nyugati konyhákban is elterjedt.

Rakható levesekbe, desszertekbe, főételekbe, de számtalan koktél alapanyagául is szolgálhat (pl. Pina Colada). Kávé ízesítéséhez is bátran ajánljuk.

Összetétel: kókuszdió kivonat 70%, víz, E435. 

Tárolási javaslat: Száraz, napfénytől mentes, szobahőmérsékletű helyen. Felbontás után tárolja visszazárható edényben, tartsa hűtőben és használja fel 2 napon belül.
Származási ország: Vietnam.

Koleszterinszegény, fehérjeszegény, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, állati eredetű tejmentes, vegán termék. Hőkezeléssel tartósított. Nem tartalmaz aromát, konzerválószert és színezéket.