A Natur Tanya lenmagolaj adalékanyagmentes, hideg sajtolással készült. Mivel hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készül.

 

Natur Tanya lenmagolaj hidegsajtolással

 

  • OMEGA-3 (ALFA-LINOLÉNSAV), OMEGA 6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
  • GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • GMO-MENTES

LENMAGOLAJ ÖSSZETEVŐK

A lenmag gazdag E-vitaminban, ami hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Nagy mennyiségű esszenciális Omega-3 zsírsavat (alfa-linolénsav) tartalmaz, amelyet a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból szükséges pótolni.

A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal való helyettesítése az étrendben hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Az ALA (Alfa-linolénsav) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához (a kedvező hatás 2 g alfa-linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el.) 

LENMAGOLAJ ÉS HALOLAJ

A halolajok is kiváló Omega-3 zsírsavforrások, de ott főként az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA) dominál, melyet nagyszerűen egészít ki a lenmagolajban található Omega-3 zsírsavforrás, így a kétféle (hal, lenmag) Omega-3 zsírsavforrást is, bátran kombinálhatjuk.

A Natur Tanya® lenmagolaj aranysárga színű, karakteres ízű, prémium minőségű olaj.

LENMAGOLAJ A KONYHÁBAN

A lenmagolaj sajátos íze a frissen tisztított dióéra emlékeztet, ami harmonikusan illeszkedik sokféle ételhez és ízhez, és lehetőséget nyújt arra, hogy segítségével minden nap hozzájuthassunk Omega-3 zsírsav adagunkhoz, növényi forrásból.

Használhatjuk önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, például joghurthoz vagy salátákhoz keverve (jól megy a narancshoz, mézhez és mustárhoz is), de a lenmagolaj kiválóan illik friss gyümölcs- és zöldség smoothiek-hoz is.

HASZNÁLHATÓ KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT!  

LENMAGOLAJ KÜLSŐLEG

A lenmagolaj hordozóolaj, ami azt jelenti, hogy nem csak önmagában használhatjuk, de más hidegen sajtolt olajjal (pl. szőlőmagolajjal) vagy illóolajokkal (pl. teafaolajjal) is elkeverhető.

LENMAGOLAJ RECEPTEK

GYÜMÖLCSSALÁTA LENMAGOLAJJAL

Gyümölcssaláta trópusi gyümölcsökkel, diófélékkel és lenmagolajjal igazi vitaminbomba.

Hozzávalók: 1 alma, 1 körte, 2 mandarin, 1 narancs, 1 grapefruit, 1 mangó, 30 g dióbél, 1-2 evőkanál lenmagolaj

Elkészítés: A narancsot, mandarint és a grapefruitot meghámozzuk, feldaraboljuk. A közben kicsurgó levet is öntsük bele. Az almát és a körtét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk darabokra. A mangót hámozzuk meg, magozzuk ki, és nyomjuk szét. Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban. A dióbelet durvára vágjuk, és a gyümölcsökre szórjuk. Végül ízlés szerinti mennyiségben lenmagolajat keverünk a salátához.

RUKKOLASALÁTA LENMAGOLAJJAL

Hozzávalók: 40 dkg burgonya,1 alma, 8 dkg rukkola, 1 marék dió, 1 ek vaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál lenmagolaj, só és őrölt bors.

Elkészítés: A rukkolát megmossuk, a burgonyát héjában megfőzzük. Az almát vékonyan felszeleteljük. A diót egy serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, és az almaszeleteket kisütjük benne, közben egy kis mézet csurgatunk rá. Ha a burgonya megfőtt megpucoljuk, felszeleteljük és egy tányérra helyezzük, és lenolajjal finoman meglocsoljuk. Erre halmozzuk a rukkolát, majd a mézes almát végül a pirított diót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

LENMAGOLAJOS MAJONÉZ (GAZDAG OMEGA-3 ZSÍRSAVAKBAN)

Hozzávalók: 1 tk mustár, 1 tk ecet, 100 ml lenmagolaj 1 db tojássárgája, só és őrölt bors.

Elkészítés: A hozzávalókat szobahőmérsékleten keverjük össze. Használjunk gépi habverőt. A lenmagolajat először csepegtetve, majd egyre többet hozzáöntve gépi habverővel hozzákeverjük, míg sűrű pép lesz belőle.

KÖRÖZÖTT LENMAGOLAJJAL

Hozzávalók: 2-3 evőkanál lenmagolaj, 25 dkg sovány túró, 1 kis fej vöröshagyma, reszelve, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 csipet őrölt köménymag, só és őrölt bors.

Elkészítés: A túrót krémesre keverjük a lenmagolajjal, ízesítjük a fűszerekkel. Laktózmentes túrót használva laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

LENMAGOLAJOS BURGONYAPÜRÉ (TEJMENTESEN)

Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 5-6 evőkanál lenmagolaj, 2-3 evőkanál lenmagolaj, só és őrölt bors, apróra vágott petrezselyem vagy snidling.

Elkészítés: A megfőzött krumplit törjük össze a lenolajjal.  Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, tálaláskor pedig öntsük rá 2-3 evőkanálnyi lenmagolajat. Megszórhatjuk snidlinggel, friss petrezselyemmel. 

Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanál fogyasztása önmagában, vagy turmixokhoz, hideg ételekhez, joghurthoz vagy salátákhoz keverve. Ízében kiválóan illik a narancshoz, mézhez és mustárhoz. Alacsony füstpontja miatt, hevíteni nem szabad! Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre.

Összetevők: 100% lenmagolaj (Linum usitatissium L.).

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nincs hatással a termék minőségére.

A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

Forgalmazó: Natur Tanya Hungary Kft.