Az ormánsági dióolaj a kedvező környezeti hatások miatt különösen pozitív élettani tulajdonságokkal rendelkezik. Rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban: omega-3 zsírsavban és linolsavban. Magas az A-, B1-, B2-, B5- és C-vitamin-tartalma, fontos ásványi anyagokat tartalmaz. A dióolajunk az egyik legkellemesebb aromájú és ízű olajunk, széles felhasználhatósággal és számtalan jótékony hatással bír.

Jótékony hatásai

A dióolaj fogyasztása ápolja a belsőnket, külsőnket egyaránt. Rendszeres használata csökkenti a koleszterinszintet, serkenti az agyműködést, ezért koncentrációs zavarokkal küzdőknek kifejezetten ajánlott. Erősíti az immunrendszert, valamint jelentős jódtartalma segít a pajzsmirigy betegségeinek megelőzésében. Intenzív bőrápoló hatásáról is ismert, jót tesz a száraz bőrnek magas E-vitamin tartalmának köszönhetően. Rendkívül kedvező hatást fejt ki a bőrre, a körmökre és a hajra, s ezzel a külsőt kedvezően befolyásolja. Fertőtlenítő és gombaölő hatása is van. Pikkelysömör  ellen is eredményesen alkalmazható.

Hogyan használd?

Igazi Jolly Joker a hidegen sajtolt olajok között, hiszen igazi nemes olaj. Fogyasztható önmagában, pirítóshoz, joghurtokhoz, sajtokhoz, valamint szendvicskrémekhez, körözöttekhez keverve. Harmonikus ízvilága különlegessé teszi a különböző salátákat és hidegkonyhai készítményeket. Különböző desszertek önteteként és palacsintatésztába is ajánlott.