Összetétele: kizárólag szelídgesztenye nektárjából áll. Magas fruktóz tartalmú méz, ezáltal lassan kristályosodik.

Ajánljuk: a gesztenyeméz füstös, fűszeres ízvilágának köszönhetően kiváló választás lehet érlelt sajtok, kiadós húsételek, vagy zamatos őszi gyümölcsök, például körte mellé is.

Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.

Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzése céljából! A méz kristályosodása természetes folyamat, amely a minőségét nem befolyásolja. A kristályos méz meleg hatására újra folyékony állapotúvá válik. Minden valódi méz kristályosodik, amely a fruktóz-glükóz-szacharóz tartalmával és arányával magyarázható.

Gesztenyeméz

A rendkívül magas ásványianyag és K-vitamin tartalma miatt étvágyjavító, szíverősítő hatása van, így, érrendszeri megbetegedésekre, kimerültségre, levertségre, vérszegénység ellen, vagy visszértágulatra is ajánljuk, akár külsőleges használatra.

Színe a sárgától a sötétbarnáig terjedhet.

ÖSSZETÉTEL:
Kizárólag szelídgesztenyéből készülő mézfajta.

TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten. Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk minősége megőrzés céljából! A méz kristályosodása természetes folyamat, a minőségét egyáltalán nem befolyásolja. A kristályos méz 45 °C-os vízfürdőben újra folyékony állapotúvá válik.