AKÁCMÉZ

Összetétele: válogatott, minőségi akácvirágból készülő méz. A fajtára jellemző módon a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően nem kristályosodik be, valódi akácméznek minősíthető számos bolti társával szemben.

Ajánljuk: mindennapi fogyasztásra ajánlott, univerzális mézfajta. Lágy íze és alacsony glikémiás indexe miatt az egyik legtöbbet használt természetes édesítőszer, ajánljuk bármilyen forró italba, turmixokba, joghurtokba, süteményekbe, és főzéshez egyaránt. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.

Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.

Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzés céljából!

Az akácméz nem véletlenül hazánk legkedveltebb mézfajtája, már-már igazi Hungarikum, amely magában hordozza a hazai természet különleges karakterét. Fénylően arany színű, kellemes ízű, könnyű textúrájú méz, lágyan érződnek rajta a virágos jegyek. Vitamin- és ásványianyagokban gazdag, így mindennapi fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz egészséged megőrzéséhez. Alacsony pollenkoncentrációja miatt allergiával küzdők is fogyaszthatják, valamint alacsony glikémiás indexe révén bármilyen diétába beépíthető.

Az akácméz előnyei a népi orvoslás szerint

Az akácméz nem csak finom, de a népi gyógyászatban sokoldalú csodaszerként is számontartják, mert számos egészségügyi gondra megoldást jelenthet. Amit a legtöbben tudnak róla, hogy az akácméz kiváló köhögéscsillapító, a torokfájás ellenszere, így felső légúti megbetegedéseknél különösen ajánlott a fogyasztása. Magas vitamin- és ásványi anyag-tartalma miatt az egyik legjobb természetes immunerősítő, de méregtelenítő tulajdonsága miatt a népi gyógyászatban májregeneráló hatása is ismert. Gyomorsav-túltengésnél, illetve egyéb emésztési zavarok esetében is jó alternatív gyógymód lehet. Kalciumtartalma miatt remek csonterősítő, míg robinin és akacin tartalma által a népi gyógyászatban fertőtlenítő tulajdonságai miatt is alkalmazzák. Ezt a mézfajtát sokan szeretik nyugtató hatása miatt is: esténként langyos tejbe keverve segíthet az elalvásban, a nyugodtabb, pihentetőbb alvásban.

Hungarikum, amire büszke lehetsz

Amint az ismeretes, az akácmézet és az akácfát egyidőben, mégpedig 2014-ben hungarikumnak nyilvánították. Nem meglepő, hiszen az akácméz egy olyan különleges ízvilágú, páratlan hazai kincs, amit számos országba is importálunk. Legyél hát Te is büszke erre az illatos, lágy, aranyló mézfajtára, és fogyassz csakis ellenőrzött gazdaságokból származó, egészséges és finom kézműves magyar akácmézeket! Ezzel nem csak azt biztosíthatod, hogy mindig finom magyar méz kerül az asztalodra, de azt is, hogy a legmagasabb minőségbeli kritériumoknak is megfelelő, valódi akácméz minden előnyös tulajdonságát élvezheted.

A Magyar Méz Manufaktúránál mi azért dolgozunk, hogy egyszerűen és gyorsan, pár kattintással hozzájuthass a legjobb minőségű és legfinomabb magyar akácmézekhez. Választhatsz a 250, 500 és 950 grammos kiszerelések közül, ha pedig ajándéknak szánnád valamelyik termékünket, kérheted az ízletes akácmézeket vagy virágmézeket díszcsomagolásban is.
Mindennapi fogyasztásra ajánlott termékről van szó, így úgy jó, ha akácmézből mindig tartasz otthon plusz egy üveggel – rendelj, ha éppen fogyóban van, de akkor is, ha régóta szeretnéd megkóstolni az egyetlen olyan mézfajtát, amit hungarikumnak nyilvánítottak.