Összetétele: hársmézeink válogatott, minőségi kislevelű, nagylevelű és ezüst hárs fák nektárjaiból készülnek.

Ajánljuk: határozott íze és illata miatt izgalmas, kesernyés fűszerként ajánljuk ételekhez, italokhoz egyaránt, például hársfateához. Más mézekhez keverve gazdag zamatos egyveleget alkot, amely kiváló például húsok pácolásához. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.

Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.

Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzése céljából! A méz kristályosodása természetes folyamat, amely a minőségét nem befolyásolja. A kristályos méz meleg hatására újra folyékony állapotúvá válik. Minden valódi méz kristályosodik, amely a fruktóz-glükóz-szacharóz tartalmával és arányával magyarázható.

HÁRSMÉZ

Erős antibiotikum hatású méz, immunerősítő, vértisztító, idegnyugtató, szívműködés szabályozó hatása is ismert. A hársméz színe a világos sárgától a borostyánsárgáig terjed. Intenzív, tiszta hárs illatú, markáns ízű, kissé kesernyés az ezüst hársnak köszönhetően. Viszonylag könnyedén kristályosodik, de ez nem befolyásolja minőségét.

ÖSSZETÉTEL:
Hársmézeink általában kislevelű hárs, nagylevelű hárs és ezüst hárs fák nektárját tartalmazzák.

TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten. Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk minőségének megőrzése érdekében! A méz kristályosodása természetes folyamat, mely a minőségét egyáltalán nem befolyásolja. A kristályos méz 45 °C-os vízfürdőben újra folyékony állapotúvá válik.