A repce a leggyorsabban kristályosodó méz, ez a természetes állaga, a minőségét nem befolyásolja! Színe a halvány sárgától a hófehérig terjed.
ÖSSZETÉTEL:
Repcemézre jellemző, hogy a 11 féle gyümölcscukorból csak 3-at tartalmaz. Igen magas a szőlőcukor (glükóz) tartalma. Található még benne gyümölcscukor (fruktóz) és maltóz.
TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen, hűvös helyen! Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyünk minőségének megőrzése érdekében!
A repce a fehérrépa, a kelkáposzta, a kelbimbóhoz hasonlóan a káposztafélék családjába tartozó növény. Éppen ezért a belőle készült méz fehér vagy vajsárgás színéről, káposztaszerű illatáról és enyhén borsos ízéről ismerhető fel. Magas a szőlőcukor (glükóz) tartalma. Található még benne gyümölcscukor (fruktóz) és maltóz.
Összetétele: a repcemag növény nektárjából áll. magas szőlőcukor tartalmú, ezért gyorsabban kristályosodik.
Ajánljuk: mérsékelt édessége, egyedi ízprofilja miatt univerzális felhasználású. Teheted forró italokba, vagy használhatod sütéshez, főzéshez, de legfőképpen saját készítésű krémmézek alapjának ajánljuk és alkalmazzuk mi is.
Tárolás: napfénytől védett helyen, hűvös helyen!
Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzése céljából! A méz kristályosodása természetes folyamat, amely a minőségét nem befolyásolja. A repce összetétele miatt a leggyorsabban kristályosodó méz, ez a természetes állaga, a minőségét nem befolyásolja! A kristályos méz meleg hatására újra folyékony állapotúvá válik. Minden valódi méz kristályosodik, amely a fruktóz-glükóz-szacharóz tartalmával és arányával magyarázható.