Köleslisztből készült gluténmentes orsó száraztészta.

Az Eden Premium kölestészta saját recept alapján készül tésztaüzemünkben. A nevét és sárgás színét az arany lenmaglisztnek köszönheti, állagát főzés után is megtartja. A tésztához nem használtunk tojást és szóját sem.

A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmaz.

Az útifű maghéj jó rostforrás lehet a mindennapokban. Magas rosttartalmú élelmiszerek fogyasztásával jót tehetünk emésztésünknek, lassíthatjuk a szénhidrátok felszívódását.

Összetevők: kölesliszt (87%), ivóvíz, aranylenmagliszt, útifű maghéj liszt

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1381 kJ/ 326 kcal
Zsír: 2,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 63 g
- amelyből cukrok:   <0,5 g
Rost: 5,6 g
Fehérje: 9,5 g
Só:  <0,01 g

 

Elkészítési javaslat: Forrásban lévő vízben, alacsony hőfokon 2-4 percig főzzük, ha kész leszűrjük és bő vízzel öblítjük. Ízlés szerint tálaljuk. Jó étvágyat!

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen 

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Nettó tömeg: 200 g

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig