A köles egy apró szemű, régóta ismert és termesztett gluténmentes álgabona.

A köles könnyen emészthető, tápértéke mégis magas. Beltartalmi értékei miatt érdemes lehet az étrendbe iktatni. A köles természetéből eredően gluténmentes, és általában jelentős mennyiségű esszenciális aminosavat tartalmazhat.

Összetevők: hántolt köles

Felhasználása: köretként, kásaként, levesbetétként, salátákhoz, édességekhez, túró helyettesítéséhez

Elkészítés: Mossuk át alaposan forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton pároljuk puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Fedjük le további 5-10 percre, hogy a maradék folyadékot is felvegye.
 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1581 kJ
378 kcal
Zsír 4,2 g
-amelyből telített zsírsavak 0,7 g
Szénhidrát 73 g
-amelyből cukrok <0,5 g
Rost 5,8 g
Fehérje 11 g
<0,01 g

 

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen 

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Ukrajna

Nettó tömeg: 500 g

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig