A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur. A barna bulgur fekete búzából koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

Összetevők:

búza

Allergének a termékben: 

glutén

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1394 kJ (333 kcal)
Zsír 1 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 66 g
-amelyből cukrok 2 g
Fehérje 12,5 g
Rost 5 g
0,02 g

Felhasználási javaslat:

Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

Tárolás:

száraz, hűvös helyen

Származási hely:

Törökország

Milyen diétába illeszthető:

Vegán
Vegetáriánus