A paleós kenyereknél, péksüteményeknél előfordulhat, hogy a tésztájuk vizes lesz. Az útifű maghéj az a konyhai ‘csodaszer’, amely használatával ez a probléma megszüntethető.
A Nature Cookta Útifű maghéj nagy tisztaságú alapanyagból készül. Az állati eredetű zselatin helyett kiváló megoldás nagyfokú zselésítő, vízmegkötő képessége miatt. Előnye, hogy nem szükséges meleg folyadékba tenni vagy esetleg összeforralni vele, hideg folyadékkal könnyen elkeverhető.
AZ ÚTIFŰMAGHÉJ INDIAI TÖRTÉNELME
Psyllium Husk az ajakosvirágúak rendjébe, az útifűfélék családjába tartozik. Indiai bolhafű elnevezése származási helyére utal. India meleg, napos időjárása, kevés csapadéka megfelelő ennek az egynyári növénynek. Az útifú maghéj termesztésében India világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el.
Az egynyári növény magburkában 1000 db bolhára emlékeztető mag található, súlyuk mindössze 2 grammot tesz csak ki. A szürkés rózsaszín magok 2-3 mm hosszúak és tojásdad alakúak.
ÚTIFŰMAGHÉJ A KONYHÁBAN
A Nature Cookta Útifű maghéj többféle felhasználási lehetőséget biztosít. Az útifű maghéjat keverhetjük müzlibe vagy reggelinkhez a kenyeret, zsemlét is elkészíthetjük felhasználásával. A vajat, pástétomot dúsíthatjuk vele vagy fűszeres olajhoz is keverhetjük. Főételeink közül főleg főzelékek, mártások elkészítéséhez javasoljuk, tökéletes alternatíva sűrítésre a fehér liszt helyett. Leveseinkbe rántás helyett, tésztaételek szószához keverve is megállja helyét.
Nyers ételek sűrítéséhez, gyümölcspürék állagának keményítéséhez is kiváló, de pudingot is készíthetünk adagolásával. A kókuszos gyümölcspuding legegyszerűbb módja ha az előre pépesített gyümölcsöt darált dióval, mandulával és egy kis almalében áztatott mazsolával összekeverjük. Majd a kókusztejszínhez almalevet és útifű maghéjat adunk. Az útifűmagok a vízben térfogatuk többszörösére duzzadnak.
Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk.
Az útifű maghéj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: útifű maghéj