Általános jellemzők:
Aranysárga színű, kellemes ízű olaj, pirított mákra jellemző illattal. Omega-6 zsírsavban gazdag mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. A hidegen sajtolt mákolaj a szervezet egyik foszfor forrása is, de számottevő a kálium és kalcium tartalma is. Salátákhoz, müzlihez, túróhoz keverve is fogyasztható. Hidegtálak önteteként, vagy joghurttal elkeverve is fogyaszthatjuk.

A hidegen sajtolt mákolaj rendszeres fogyasztásával csökkenthető a csontritkulás mértéke. Az olajnak nagyon magas a vas tartalma amely a terhesség idején fogyasztva segít mérsékelni a szervezet vas hiányát. Aktív sportolóknak,  folyamatos, rendszeres fizikai munkát végzőknek, valamint idősebbeknek is ajánlott. 

A mákolaj a szív- és érrendszer védelmében is fontos szerepet játszik és jótékony hatású a vérszegénység esetén is.
Alvásproblémák, álmatlanság esetén lefekvés előtti fogyasztása javasolt.

Felhasználási javaslat:
Kúraszerűen napi 1 evőkanál olaj éhgyomorra történő fogyasztása javasolt a felnőtteknek. Csontritkulás esetén a napi bevitt mennyiség akár meg is duplázható. Gyermekeknek 1 teáskanálnyi az ajánlott fogyasztási mennyisége naponta.

A mák tatalmú ételeink, a rétesek, kalácsok, mákos nudli elmaradhatatlan kiegészítője. Saláták, párolt és nyers zöldségek, hideg ételek remek öntete, amely kiemeli, gazdagítja az ízeket. Sütéshez nem ajánlott, közvetlenül ne hevítsük!

Összetevők: 100% mákolaj.
Tartósítószert, vegyi anyagot és adalékanyagot nem tartalmaz! 
Származási hely: Magyarország 

Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen, gondosan lezárt üvegben tárolandó!

Forgalmazó: AgroPerfekt Kft.