Kérdése van?
+36 33 331 752
 

Natur Tanya MAGYAR TÖKMAGOLAJ hidegsajtolással készült olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml

Natur Tanya MAGYAR TÖKMAGOLAJ  hidegsajtolással készült olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml
Natur Tanya MAGYAR TÖKMAGOLAJ  hidegsajtolással készült olaj, külsőleg és belsőleg 250 ml 1.Kép
3 640 Ft/250 ml
Egységár 14,56 Ft/ml
ÁFÁ-val, Szállítási költségek nélkül
Raktáron
x250ml
Kosárba

NATUR TANYA TÖKMAGOLAJ

A Natur Tanya tökmagolaj hidegen sajtolással készül, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. Tökmagolajunk természetes forrása az a többszörösen telítetlen zsírsavaknak és E-vitaminnak. Nagyon finom dióra emlékeztető íze kulináris élvezet a konyhában, külsőleg többféle kozmetikai felhasználása lehetséges.
 

  • MAGYAR HÉJ NÉLKÜLI TÖKMAGBÓL
  • OMEGA-3, OMEGA-6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
  • HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
  • ADALÉKANYAGMENTES
  • NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
  • DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
  • PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
  • KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
  • GMO-MENTES 
Natur Tanya prémium magyar tökmagolaj

A tökmagolaj hozzájárul az alsó húgyúti rendszer és prosztata megfelelő működésének fenntartásához és a vizelet áramlásához.

 

Tökmagolaj a konyhában

A tökmagolaj értékes összetevőinek és teljes ízének megőrzése érdekében az olajat ne tegye ki hosszabb ideig hőhatásnak. A konyhában a tökmagolaj tökéletes salátaöntet, de szinte minden ételhez hozzáadható, így krémlevesekhez, főzelékekhez, rántottához, pácokhoz, kenhető pasztákhoz, tepsis zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz, pirítósra kenve, de desszertekhez, fagylaltokhoz is.

 

Kis tök történelem

A tök Dél-Amerikában és Mexikóban őshonos, a spanyol hódítók hozták be a magját Európába. A tökmagolajat először a XIV. században kezdték előállítani. A keresztény vallásban, a böjt időszakában, húsmentes ételek készítéséhez rendszeresen fogyasztották.

Tökmagolajos receptek

Banános, tökmagolajos turmix

Hozzávalók: 1 banán, 1 ek. tökmagolaj, 200 ml mandulatej, fél csésze áfonya, késhegynyi spirulina por, 1 ek. méz

Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat.

Fetás, tökmagolajos krém

Hozzávalók: 25 dkg fetasajt, 2 gerezd fokhagyma, zöld fűszerek, 2 ek. tökmagolaj

Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Zöldségekkel, zabkásával fogyaszthatjuk.

Tökmagolajos dresszing

Hozzávalók: 4 ek. tökmagolaj, 8 ek. víz, 1 citrom leve, 1 tk. mustár, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet parajdi só, bors ízlés szerint, 1 csipet eritrit

Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül adjuk hozzá a tökmagolajat.

Tökmagolajos tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával

Hozzávalók: 2-3 ek. tökmagolaj, 1 kg tengeri halfilé, 2 dl tejszín, 2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss), 1 csipet őrölt bors, 1 csokor kapor,1 fél citrom leves, 1 evőkanál étkezési keményítő, spárga.

Elkészítés: A halat megmossuk. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc). A keményítőt a tejszínnel simára keverjük és a spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük. A zsályás maradék vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy elfőjön a leve. Sózzuk borsozzuk és tökmagolajjal meglocsolva a tejszínes kapros spárgára fektetve tálaljuk.

saláta tökmagolajjal

Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 nagy szál sárgarépa, fél kígyóuborka, 1 db alma, 3 dkg mazsola, 2 ek tökmagolaj, 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés: A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. A kígyóuborkát és az almát héjastól lereszeljük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A savanyú káposztát összekeverjük a nyers zöldségekkel és almával, a lecsöpögtetett mazsolával. Összekeverjük a tökmagolajjal. 20 percig állni hagyjuk. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk. Magvas rozs zsemlével, vagy ízlés szerint péksüteménnyel, kenyérrel fogyasztjuk.

Tökmagolajos sajtos kifli

Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt (teljes kiőrlésű), 5 dl tej, 1 tk cukor vagy ugyanennyi méz (az élesztő működéséhez), 5 dkg élesztő, 2 tk só. A kenéshez: 1 dl tökmagolaj, 20 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 db felvert tojás, ízlés szerint magvak

Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A liszteket, sót kimérjük, elkeverjük. Az élesztős tejjel kidagasztjuk. 40 percig letakarva duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tökmagolajjal, megszórjuk sajttal. Fentről, alulról, jobbról és balról is behajtjuk. Félretesszük pihenni 10-15 percre. A kenést és hajtogatást még kétszer-háromszor ismételhetjük pihentetéssel, úgy szebb a végeredmény. A tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk. Szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk. 200°C hőmérsékleten sütjük kb. 12-15 percig.

Felhasználási javaslat: Napi 1-2 evőkanálnyi mennyiség önmagában vagy ételekhez adva. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre és a hajra.

Összetevők: 100% héj nélküli tökmagolaj (Cucurbita pepo).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 3626 kJ / 882 kcal

Zsír: 98 g

- amelyből telített zsírsavak: 19 g

- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 33 g

- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 46 g

               - Omega-3 zsírsavak: 0,91 g

               - Omega-6 zsírsavak: 45,46 g

Szénhidrát:

- amelyből cukrok:

Fehérje:

Só: 0,01 g

E-vitamin: 56 mg (466,67%*)

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét. 

Származási hely: Magyarország

Nettó térfogat: 250 ml

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!
Súly 0,3 Kg.
Cikkszám: 5999565082246
Vonalkód: 5999565082246

Ehhez a termékhez még nem készült értékelés

Iratkozzon fel!

Ha az elsők között szeretne értesülni az újdonságainkról, akcióinkról, akkor feltétlen iratkozzon fel a hírlevelünkre! A hírlevél olvasókat egyedi kuponokkal, akciókkal jutalmazzuk, mely csak ott elérhető!

Honlap: webtoday
Az oldal sütiket használ. A sütik célja a felhasználói élmény fokozása, a webhely forgalmának elemzése és személyre szabott tartalom szolgáltatása
Adatkezelési beállítások