A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durum-búzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.

Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.

Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!

Összetevők: durumbúza
Allergének a termékben: glutén

Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1463 kJ (350 kcal)
Zsír 1,5 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 69,8 g
-amelyből cukrok 2 g
Fehérje 12,5 g
Rost 3,5 g
Só 0,02 g

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Származási hely: Törökország

Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus

Forgalmazó: Dénes-Natura Kft.