Természetes folsav A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani. Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie.
Egyre többet hallani manapság arról, hogy a a folsav biokémiai úton és sokkal kisebb hatékonysággal hasznosul, mint a folát, ezért inkább ezt érdemes fogyasztani, ha valakinek hiány van ebből a vitaminból. A folát: A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében. Részt vesz a normál aminosav-szintézisben. Hozzájárul a normál vérképződéshez. Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez.
Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Szerepet játszik a sejtosztódásban. Érdekesség: A folsav illetve a folát a latin „folium” szó alapján kapta, melynek jelentése: levél. Mivel ennek a B-vitaminnak az elsődleges forrásai a leveles zöldségek. fogyasszon rendszeresen leveles zöldségeket (például kelkáposztát, spenótot, sóskát, rucola salátát, vizitormát…stb.) , vagy szerezze be étrend-kiegészítőként. Várandósság A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
Összetevők: Barna rizsliszt, hidroxi-propil-metil-cellulóz kapszulahéj, csomósodást gátló anyagok: szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium sói, kalcium L-metil folát.
Forgalmazó: Vitaking Kft.